Pappas Födelsedag


Grattis Pappa! Jag tror att han vill att jag undviker att skriva hanns ålder, ålder gör sig inte riktigt rättvis på honom! Jag hittade denna artikel när jag googlade på Leif Browall, man kan ju inte bli annat än
stolt över hanns insattser!
Grattis Bästa Pappa ♥


Nr 4/98

Fantastisk Browall vann allt i FISA Masters!

 browall_frank

Leif Browall vann bl.a. dubbeln på Masters. Här tar han och Glenn Frank emot segerpremien.

Foto: B.Therner

































Års veteranvärldsmästerskap i rodd, FISA Masters, genomfördes på Olympiabanan i München 4-6 september. Från Sverige deltog åtta roddare från Stockholms Roddförening, Per-Erik Hedman från Siljansnäs och Leif Brovall från Ängelholm.

Växlande väder och bra tävlingsbana

Tävlingarna genomfördes på roddbanan som byggdes till Olympiaden 1972. Vädret under tävlingsdagarna varierade. Första dagen var perfekt med strålande sol från en klarblå himmel och svag vind. Andra dagen hängde tunga moln över München och stundtals hällde regnet ner, samtidigt som byiga vindar gjorde det svårt för roddarna. Vädret var omväxlande...

Funktionärsmässigt blev tävlingarna en fulltyräff. Tävlingarna började halv åtta på morgonen och pågick till klockan sju på kvällen med en start var fjärde minut! Vid ett tillfälle låg man två minuter efter tidsschemat &endash; i övrigt hölls starttiderna exakt. Det var tysk precision. Arrangemangen var välordnade. Båtlån, båtplats, åskådarplats, iläggning och upptagning av båtar, startordning och tävlingsfunktionärer fungerade klanderfritt.

Deltagare i tävlingen

Ca 6000 anmälda ställde upp i de olika klasserna. Givetvis samlade singelklasserna de största startfälten, vilket 110 deltagare i B-klassen (36 år) vittnar om. Det innebar 14 heat med max åtta båtar. 76 singlar i E-klassen (55 år) är inte så dåligt det heller. FISA Masters är troligen världens största roddregatta. Damklasserna är inte fullt så välfyllda som herrarnas klasser, men de ökar från år till år.

Svenska resultat

De svenska insatserna var strålande! 53-årige Leif Browall från "Engelhom" var fantastisk. Han vann allt han ställde upp i. Han rodde dubbel tillsammans med Glenn Frank från Munkebo, Danmark först i B-klassen (36 år), sedan D-klassen (50 år) och därefter i C-klassen (45 år)! Överlägsna heatsegrar noterades i alla klasserna och bästa tid i C- och D-klassen visar att Browall fortfarande håller god form. Som avslutning lånade Browall en singel för att ro i D-klassen. Givetvis vann han heatet utan någon träningstur i båten tidigare. Per-Erik Hedman från Siljansnäs blev trea i singel. Av stockholmarna svarade Robert Johnsson för den bästa insatsen genom att bli tvåa i B-klassens singel och mycket knappt slagen, 0,2 sekunder. Stockholmarna fick dessutom fyra tredjeplatser i dubbel och singel genom "Robban" Johnsson, Tord Blomqvist, Bo berglund och Manoucher Arastoupour.


Svensk Rodd.

260209



Godkväll! Viil först och främs säga Grattis till min finaste Be som fyller 22 i dag!! Hoppas du har haft en jätte bra födelsedag och att du fåt allt du önskat dig!

Idag har jag haft så fruktansvärt ont i hela kroppen, har nämnligen varit på träningshumör denna veckan, inte en dag har gått till spillo, förutom i dag då pga att jag inte kunnat röra mig. Så jag bestämde mig för att ta en dags muskelvila, i morgon blir de nya tag på manhattanville College. Jätte fint helt nytt gym och nästan inga som tränar där, perfekt för mig och Julle. Älskar att träna på gym, speciellt när man är två och speciellt när jag har nya hypade träningskläder.

Idag åkte P hem till Skurup för att överraska alla vännerna och för att fira sin mammas 50-års fest, jätte konstigt att tänka att hon är påväg hem nu, som tur är kommer hon tillbaka nästa söndag. En annan rolig sak är att i April får jag hela 2 besök, R och mamma kommer hit till mig, R kommer den 8 till den 12 och mamma den 23 till den 2 Maj. Såå kul!
Vet ni vad hon ska ta med sig till mig...Nä de kan ni inte veta, men jag ska berätta...

En sådan här: ↓



Puss och Godnatt

Antligen till Sverige



Snart kommer den till Sverige, The City. Toppar The Hills overlagset. Alskar denna serien och den gor att man alskar New York om mojligt annu mer!
Det senaste ryktet som ni sakert redan vet handlar om Olivi och Whitney inte jobbar for DVF, men ajg vet inte, iaf tror jag pa Whitney, Olivia...Not so sure!

En annan hojdare ar att de kommer en The Hills season 5!!!! Det trodde man inte och efter att ha sett trailerna kommer jag sitta klisstarad!!




Vad tror ni?
Varen ser ut att bara bli battre och battre!!

Things!
















 
 LOVE IT OR LEAVE IT!?

210209



Har precis avslutat min dag och sitter nu i min säng med en kopp te med kaffein i, kände nu att huvudvärken började lätta lite smått, på något sätt blev det ingen kaffe i dag, märkligt nu när jag tänker efter, hur blev de så här?
Jaja trots detta har dagen varit bra. Morgonen började som vanligt, sen gick jag och la mig igen och lyssnade på P3. Jag kande mig verkligen lycklig, hur många gången har man ett helt år till att bara göra nästan som man vill. Att vara ledig när bland det bästa jag vet och trots att jag jobbar jobbar jag ju knappt. Underbart, något som är inte fullt så underbart är vädret just nu, det blåser så mina fönster skakar, ljusen blåses snart ut och mitt hår fladdrar när jag sitter i min säng. Ibland på kvällen när jag ska sova får jag känslan av att det enorma trädet utanför ska trill över huset och det innebär att jag är den som blir träffad först, i natt sov jag bostavligt talat med ett öga öppet, det är nog därför jag är så trött nu!

I Lördags firade jag 7 månader, det är en LÅNG tid men det känns bra och det är bra vibbar i huset. Det är nu även också klart att jag väntar 2 besök i April, såå kul längtar jätte mycket, i April kommer våren på riktigt också! Sönt.

God Natt

Heja Rögle i Kvalserien!

Fynden från Lower East Side


Dessa två hittade jag på Dreamroom, det som var bra i denna butik var att man kunde faktiskt fynda, det var inte så där hysteriskt dyrt som de är i alla andra vintage butiker.




När jag såg den här trillade mina ögon nästan ut, Vintage Chanel för bra för att vara sant så det var bara att plocka upp borsen. Glad e jag!



Lower East Side


Hanna och Sara på väg neråt.




Såhär fint vår väder har vi.












Smink bordet inne i den lilla vintage butiken. Dreamroom tror jag den heter.





Igår hade vi en riktigt mysig lördag nere i Lower West Side. Jag har inte varit där nere tidigare men de lär vi ändra på, Som min Host mom sa, It just another pice of heaven. Tur. Jag älskade det, massa fina vintage affärer och resturangerna är en upplevelse. Vi hade turen att springa på en affär som jag läset om innan jag åkte hit, en butik som samtidigt innehåller ett fik, bar och en vintage avdelning. Det var så skönt att bara trosa i sin egen takt utan att ha något mål. Det blev en Brunch, två kannor sangria och en middag inte helt fel, när vi åt middag i Soho senare på kvällen träffade vi på två andra svenska tjejer som bara var här över helgen som bodde i Boston annars oms aupairer, dom var besvikna på NY, men det visade ju sig att dom bara hade varit på time square och fifth typ. Så vi tippsade dom om lite andra ställen så jag hoppas att dom får uppleve riktigt NY innan dom åker hem. 

Dagen var super mysig och efter 13 timmar så var vi ganska trött och satte oss på tåget hem. Fick också saga hejdå till Hanna som åker hem i dag!!





Westshester Mall


Idag har jag S och H varit i mallet tankte visa hur det ser ut dar, det ar valdigt fancy maste jag saga, men jag gillar det.
Det vars ar att man kommer alltid darifran med pengaangest och det ar inte kul, det ar svart att vara glad och ha angest pa samma gang. Hur som hellst dar ar fin och fina saker!


Sa har ser vi ut idag!





Hang Med Oss Pa Vandring On Fifth


Har har vi en ny liten tjej med, Sara har besoka denna veckan av H. Vi tog henne upp till Fifth och lunchade pa en jatte mysig fransk resturang.








Pa Broadway forvanar ingen en!


Fashion taltet i Bryant Park. Tyvarr sag vi inga kandisar vad jag vet, visningarna pagick forfullt sa det var vall darfor.


Efter en lang dag bjods det pa mat och festligheter hos S. Blir mycket middagar nu under vinter da ingen av oss ar sugna pa att ga ut, men vem klagar!?



Perfekt avslutning!

Första Vårdagen


Detta var forsta gangen som det var riktigt var i luften., kanske inte ser ut sa pa bilden, papalsad som man var, men det var faktiskt riktigt harligt! Heka stan vaknar till liv och fylls mer positiv energi, man kan inte vara nagot annat ar glad en sadan har dag!
Vi strosade runder pa Bleeker  och gjorde ett litet besok pa Marc Jacobs!!


Kvallen innan blev lite val hord sa P hittade ett ypperligt rast stalle!




Ser ni vårsolen?


En god brunch pa Cornelia Cafe i Greenwich Village





New York i Vinter Tid


Vinterpromenad fran skolan till Grand Central. Union Square.





200209

Jag har last och last Ala bloggar nastan denna veckan och har helt glomt bort att skriva sjalv! Min karmera har befunnigt sig hos S hela veckan sa de finns inga bilder, lite trakigt!

Idag ar de iaf slut pa husefriden, ikvall kommer alla hem och allt blir som vanligt igen. Denna veckan har varit underbar, alskar att vara sjalv hemma och jag har iprincip bott framfor datan, hur skont som hellst, har ju inte riktigt tillgang till att leva sa har annars sa man far passa pa. Igar kom J och halsade pa, vi gick en liten runda till Tj Max och till Target, Jag hittade ett par kornbla laga converce for 24 dollar, tyckte det kanndes dumt att inte sla till, har velat ha ett par nya ett tag nu ocksa. Sen akte vi upp till M skola, dom hade en dansuppvisning, inte den basta men det var enda kul.
Jag och M kom varandra riktigt nara igar, hon oppnade verkligen upp sig och berattade om hennes tankar, skola killar och fester. Jag satt bara och gapade, amerianska kids ar crazy!!!

Forst i dag slanger M ur sig att hon har en cykel som jag kan anvanda sa nu ska har cyklas i dag...Ikvall blir det antagligen utgang, om familjen kommer hem i tid vill saga!!!

Hoppas ni har en bra helg!

...Ja eller Nej till... ??



Har nu lusskat runder angaende det har med Twitter. Jag gillar facebook, dar kan vi se vad alla gor, vad alla skirver till varandra, vi kan hitta gamla och nya vanner varlden over, kolla bilderna fran fester vi sjalva varit pa och fran festerna vi inte blev bjudna pa. Behover vi nu ta steget annu langre, ar inte Facebook tillrackligt for oss. Nej for det som verkligen maste halla koll pa ALLA sa kanske twitter ar losningen, det hanskar om att uppdatara din status sa fort du har paborjat nagot nytt i din vardag. Sasom: Kokar Kaffe, Bloggar, Sitter pa Facebook, ar ute och hamtar posten. Ar detta viktig fakta? Ar detta nagot vi behover i vara liv och har vi tid over till detta? Och for dom som har tid over till det har, gor nagot vettigt i stallet, din tid kan vara vardefull nagon annan stans. Jag tycker nog att de borjar ga for langt nu, vi manniskor kommer kommer snart att bli folkskygga och oerhort asociala, snart vet vi inte hur vi ska bete oss bland andra manniskor.
Vi behover inte lamna huset langra, vi kommunicerar och "umgas" med hjalp av bloggar, facebook, twitter, second life, mail och mobil.
Perfekt kanske manga tycket...Skrammande tycker jag!

Tisdag

Nu har jag suttit framfor datan sedan kl 09.00 i morse till nu, kl 12.46. Jag har febrilt letat upp varenda recension, film klipp, intervjuer om gardagens filmpremiar av Man som hatar kvinnor. Det verkar inte som att man kommer bli besviken nar man ser den efter att ha last boken. Lisbeth Salander ser ut precis sa som jag forestallt mig! Fan vad jag onskar just nu att jag kunde vara i Sverige nasta vecka da den har premiar for allmanheten. Men las boken forst. Jag blev klar med den andra boken i serien i dag, Jag satt bokstavligt talat med hjartat i halsen under de sista sidorna. Igarkvall tankte jag lasa klart den men jag kom till innsickt ganska snabbt att om jag skulle ta mig igenom slutet skulle det inte bli nagon nattsomn sa jag valde att spara de fa sidorna till i dag istallet. Att boken skulle fa ett sadant slut kunde jag aldrig i mitt liv dromma om! Jag ar fast och jag vill bara ha mer. Det som ar lite synd ar att 2:an och 3:an kommer att sandas i Svt och sedan komma direkt ut pa dvd, jag hade nog garna valt att se dom pa bio ocksa. Jag far kannslan over att dessa filmerna ska ses pa bio for att man ska kunna uppleva alla kanslor pa ratt satt. Tur att manhar hemmabio hemma da. I vilket fall sa ar huvudsaken att alla filmer kommer ut bara, jag dor nastan av langtan!!

Nu fick ajg besked om att Sara och Hanna ar pavag hit, vi ska namnligen ta oss en promenad ner till byn och fa gjort vid vara hart slitna naglar, Manikyr och pedikyr lyxar vi till det med i dag i varsolen!!

Ha en bra dag!

Missy Higgins



Lyssnar oavbrutet!!

Parsons


Photo By Horst.


Photo By Irving Penn

I tisdags infann jag mig på Parsons, i tid och på rätt plats, jag var nervös heka dagen för att jag inte skulle hinna i tid. Jag lär mig väldigt mycket där, massa nya ord, lär mig massa nya kända Designers och fotografer. Här åvan fastnade jag för två fotografer som var väldigtt akuella runt mitten av 1900 - talet,
Vi gick igenom 1850 talets trender fram till 1980-talet. Jätte inressant, lite som kultur och stilhistoria som jag läste på gymnasiet, den abolut bästa kursen jag läst. Skillnaden är nu att det handlar nästan enbart om Amerikas mode genom tiderna, Eruopa näms ju såklart då mycket kom från Paris annars är det Amerika som vi koncentrerar oss på. Så det är verkligen jätte interessant och läraren tippsar oss om massa olika utställningar och event som han tycker vi ska besöka om vi får chansen! Det kanns som jag hamnat rätt.
Det jag känner när jag är där är att jag skulle faktiskt inte vilja plugga här på heltid. Lokalen vi sitter i där förvisso ny och nyrenoverad men det finns inga fönster, bara ett vitt rum med betongväggar. Det är inte alls som man tänkt sig att de amerikanska skolorna ska se ut.
Men jag är väldigt glad att jag får chansen att plugga här!!

Fredag den 13

Inbildning....Tankarna styr oss och våra handligar!


Men det är alltid bra att vara försiktig endå!!!

130209



Det blåser fruktansvärt mycket här, det började i går och de har inte blivigt ättre i dag märker jag. Detta inerbär att jag har tvärdrag i mit rum efter somjag har två fönster och båda är ju inte direkt som dom fönsterna jag har hemma, täta och moderna. Nä jag har fått göra som min farmor, tätt igen dom med kuddar. Jaja Ett plan störtade inatt ner i Buffalo  och landade olickligtvis på ett hus, det var ett litet plan med ca 45-50 passagerare. Tycker det händer ofta numera som det händer flygolyckor.

Dagsplanen:
WP med P, fönstershopping ska vi hålla oss till.
I kväll bar de av in till City för att gå på ett Fashion week afterparty heter de iaf, på Pink Elephant med Sara och hennes vän från Sveriga som kommer idag.
Tja de är nog de, ska pyssla lite också med mitt  nya projekt. LookBook 09.

Ska bli bättre på bloggandet också med de är svårt när min data har valt att inte sammarbeta med mig, är sugen på att köpa en liten minidata istället, är så trött på denna!

110209 Och ett nytt Liv!

Tyvarr har jag fortarande inte fatt min sladd till kameran an sa de kan inte bli nagra bilder i dag heller. I sondags hade jag och Julia lite kvalitets tid, vi at pa Cheesecake och gick sedan pa bio. He's just not that iin to you kan rekomendera den, inte for att den gav sa mycket som man kan tro nar man hor namnet men den va rolig och ganska gullig pa nagot satt. Det var en typiskt mig film. I mandags tog jag tag i mig sjalv och korde lite lop traning tro det eller ej. Vi har en idrotts plan har i narheten som jag tankte borja besoka allt oftare nu, nu nar de ar var och allt. Det var riktigt jobbig faktiskt och jag har alldrig kanns mig sa otranad, kanske for att jag aldrig varit de heller, na nu ar de katastrof, sa minst 2 ganger i veckan kommer jag vara dar nu, forhoppningsvis mer men vi borjar med detta!

Nasta vecka aker alla bort igen, alla utom M sa det innebar mycket jobb for mig nasta vecka, bara jag och M hemma medans dom andra e och aker skidor, hoppas jag far helgen ledig nu iaf, det ar ju Fashion Week, borjar pa fredag.

Nu far jag gora mig klar och redo for mitt andra lop pass. Hors snart!

New In Town

                   
Har precis kommit hem efter att ha varit och kollat på bio. Vi skulle sett He's just not that in to you, precis när vi ställer oss i kön ropar han som säljer biljetterna att de är sold out. Den vanliga turen man har.  Så vi fick snabbt och latt välja en annan så de blev New in town. Riktigt riktig amerikansk och förutsägbar, hyr den se den inte på bio. Idag har jag fått en rejäl påfyllning i plånboken, känns underbart och eftersom jag ska jobba hela helgen kommer de finnas massa pengar kvar tills nästa löning, skit bra nu när jag sparar inför mitt lägenhets köp!

J min ena unge han har duschat 3 gånger i dag, eller två, nu tar han ett bad. Det hander ganska ofta, alla duschar minst 2 gånger per dag, har aldrig riktigt förstått varför?! En annan sak som jag inte förstår är att ALLA hemmafruar åker och fönar håret minst 2 gånger i veckan, varför gör man de, ska dom ut på middag en vardag med en gammal vän, ja då måste man först lämna kläderna på kemtvätt, under tiden dom är där oker man och fönar håret och gör vid naglarna, Varför? Konstigt tycker jag.

God natt!




060109

Fick sitta en lang stund for att komma pa vad de ar de for datum i dag men jag tror jag kom pa de och jag tror de blev ratt!
Jag har en glad sak att beratta, ni vet sakert de redan men de blir en Sex And The City Movie 2!!
Det sags att dom ska borja spela in i sommar, och da kommer de basta, jag har mojlighet att se nar dom spelar in har pa Manhattan!! Lycka!

Jag har aven en annan rolig sak att beratta. Mitt nasta kapitel i livet blir Malmo. Om allt gar som jag vill vill saga, Och om de gor de flyttar jag till malmo i sommar / host och borjar plugga! Hittade min dromlagenhet i gar som jag verkligen skulle vilja ha! Jatte bra lage, superfin och billig!

L min hostmam fragade mig i veckan omjag skulle kunna tanka mig att stanna till jul, men jag kanner att de ar dags att ga vidare och jag kanner verkligen for att borja plugga nu. Aupair livet ar lagom att leva i ett ar!

Helgen kommer bli lugn, jag ska jobba jobba och jobba. L aker i vag i morogn sa de blir lite extra pengar for mig, fantastiskt bra! Nu ska jag forstatta med mitt blogglasande. Ha e bra helg allihopa! Puss

Hej



Min data fungerar for tillfället men jag vet ju inte hur lange den kommer att funka denna gången så jag kommer att fatta mig kårt! Inga bilder efter helgen, de kommer men jag har glömt min sladd hos P, dumt!
I Lördags var vi hemma hos Philippa ett gott gäng tjejer, några gamla några halvgamla och någon ny!! Vi höll som vanligt på in till småtimmarna, 4.30 tror jag det blev denna gången. Vi tog också en snabb runda på en bar i Bronxville, där fanns en kille som pratade svenska med oss, ganska kul!
Söndag morgon hade en lite seg start men de fanns inga tvivel om att vi skulle åka in till stan eller inte.
Vi åt en god brunch på Cornelia Cafe på Cornelia st och Bleeker. Hur gott som hellst och ett jätte mysigt cafe! Hade man förväntat sig något annat med de namnet, nej trodde väll de!

Det blev också lite shopping i china town, plockade åt mig lite nya armband!
Igår var de dags för mig att sätta mig vid skolbänken för första gången på 2 ½ år, men denna gången känndes de bra, eller ja när jag väl kom fram kändes de bra. Jag var Uptown, Downtown tja överallt, fick fel adress och de finns ingen att ringa eftersom här i amerika finns bara telefon svarare, skitkul, så jag fick helt enkelt lusska och prova mig fram vilket innebar att jag kom en timme för sent, JAG HATAR JU ATT KOMMA FÖRSENT! Speciellt till sånna här saker.
Väl där känndes de bra, jätte bra lärare och alla i klassen är i 20 års åldern, alla med olika stilar och några med ingen stil alls!
Men jag kommer att lära mig massor for sure!

Nu vågar jag inte skriva mer hoppas nu inte att allt försvinner!!
God natt


RSS 2.0